Prova glasögon online

Att välja glasögonbågar är svårt och ofta väljer vi bågar som påminner i utformning om de vi haft tidigare. Den trendmedvetne vill gärna följa med i glasögonmodet, men det finns bågar vi passar mer eller mindre i. Att kunna prova glasögon digitalt och virtuellt gör det enklare att hitta rätt.

Din ansiktsform styr till stora delar vilken glasögontyp som passar just ditt ansikte. Det är därför bra om man snabbt och enkelt kan testa vilka bågar som passar ens ansiktsform. Ett sätt är att använda ett foto på sig själv och "klistra" på glasögonbågen. Detta kan idag göras enkelt online, virtuellt och digitalt på lite olika sätt:

  • Ladda upp ett foto
  • Fota direkt med webbkamera
  • Smartphone applikationer (iPhone, Android)
  • Rörlig bild/video (augmented reality)

Här kan du prova glasögonbågar online

Vi har sammanställt en lista där man kan beställa glasögon på nätet och kan prova glasögon online i olika appar.

Sida Ladda upp bild Fota direkt Live video Dela för smakråd Kommentar
» Misterspex Många märkesbågar! Spara videoklipp som inloggad.
» Smartbuyglasses Mycket cool Live-testning!
Specsavers
Favoptic App till iPhone

Låt kompisar tycka till om dina nya glasögonbågar

En bra sak med att kunna testa bågarna digitalt är att du enkelt kan be kompisar tycka till om du passar i glasögonen du tänker köpa eller inte. Du kan antingen spara ner bilden och skriva ut eller skicka via e-post.

Många applikationer har det inbyggt att kunna dela bilden via sociala medier som Facebook och Twitter. Vill du ha ett ännu bättre beslutsunderlag skulle du kunna skapa en omröstning med hjälp av gratisverktyg som t.ex. Google Docs eller SurveyMonkey.com.